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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoAMARAL, W. DO; DESCHAMPS, C.; BIZZO, H. R.; PINTO, M. A. S.; SILVA, L. E. DA; BIASI, L. A.; FREITAS, T. S.; ROCHA, J. E.; CAMPINA, F. F.; COSTA, M. S.; BEZERRA, C. F.; COUTINHO, H. D. M. Essential Oil of Baccharis milleflora in the Atlantic Rain Forest of the Paraná State in Brazil: Chemical Composition and Biological Evaluation. In: AKHTAR, M. S.; SWAMY, M. K.; SINNIAH, U. R. (Ed.). Natural Bio-active Compounds: Production and Applications. Singapore : Springer Nature Singapore Pte Ltd., 2019. Cap. 22. v. 1 p. 599-608

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBARBIERI, V.; SILVA, F. C. da; DIAS-AMBRONA, C. G. H. Modelagem de cana de açúcar para previsão de produtividade de canaviais no Brasil e na Austrália. In: CONGRESO DE AGROINFORMÁTICA, 2., 2010, Buenos Aires. Anales... Buenos Aires: Sociedad Argentina de Informática, 2010. p. 745-762. JAIIO - CAI 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBRAUN, J. von; PUETZ, D. (ed.). Data needs for food policy in developing countries: new directions for household surveys. Washington, DC: IFPRI, 1993. 268 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Oriental.

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4.Imagem marcado/desmarcadoDONINI, L. P.; DUTRA, L. F.; SILVA, S. D. dos A. e; SILVA, N. D. G. da; THIEL, F. B. Protocolo de micropropagação de cana-de-açúcar. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 18.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 5., 2011, Joinville. Resumos... Itajaí: ABCTP / SBFP, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, E. N.; MARTINS, P. do C.; MOREIRA, M. S. de P.; ARCURI, P. B. (ed.). Novos desafios para o leite do Brasil. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2007. 210 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Corte... Mostrar Todas

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6.Imagem marcado/desmarcadoHECKLER, J. C. Comportamento da cultura do girassol (Helianthus annuus L.) em sucessao ao trigo, à aveia e ao nabo forrageiro em Mato Grosso do Sul. Dourados: EMBRAPA-CPAO, 1997. 3p. (EMBRAPA-CPAO. Comunicado Técnico, 27).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Soja; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoHOYT, P. B.; TURNER, R. C. Effects of organic materials added to very acid soils on pH, aluminum, exchangeable NH4 and crop yields. Soil Sci., v.119, n.3, p.227-237, 1975.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoINSTITUTO DE DESENVOLVIMENTO DE PERNAMBUCO. Estruturas dos processos produtivo e administrativo do setor agropecuario em Pernambuco. Recife, 1970. 67 p. il. (CONDEPE. Serie I- Agricultura, 5).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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9.Imagem marcado/desmarcadoLECHNER-DOLL, M.; RUTAGWENDA, T.; SCHWARTZ, H. J.; SCHULTKA, W.; ENGELHARDT, W. V. Seasonal changes of ingesta mean retention time and forestomach fluid volume in indigenous camels, cattle, sheep and goats grazing a thornbush savannah pasture in Kenya. Journal of Agricultural Science, v.115, p.409-420, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMEDINA, C. de C. Estudo da aplicação de gesso e calcário na produção de cana-de-açúcar (Saccharum spp). açúcar e álcool. Botucatu: UNESP, 1991. 112 f. Dissertação (Mestrado em Agronomia) - Universidade Estadual Paulista, Botucatu.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Soja.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, E. T. de; PESSONI, L. A.; PEDROZO, C. A. Validação de uma lista mínima de descritores fenotípicos na avaliação da divergência genética de subamostras de populações de Cedro Doce ocorrentes em Roraima. In:ANAIS DA INICIAÇÃO CIENTÍFICA E INOVAÇÃO TECNOLÓGICA, 2016, Boa Vista. Anais... Boa Vista, RR: UFRR, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMONTAGNER, D. B.; NASCIMENTO JÚNIOR, D. do; VILELA, H. H.; SOUSA, B. M. de L.; EUCLIDES, V. P. B.; SILVA, S. C. da; CARLOTO, M. N. Tillering dynamics in pastures of guinea grass subjected to grazing severities under intermittent stocking. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 41, n. 3, p. p.544-549, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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13.Imagem marcado/desmarcadoNAVES, V. L.; ALVARENGA, A. A.; OLIVEIRA, L. E. M. de. Comportamento estomatico de mudas de tres especies florestais submetidas a diferentes niveis e radiacao fotossinteticamente ativa. Ciencia e Pratica, Lavras, v.18, n.4, p.408-414, out./dez. 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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14.Imagem marcado/desmarcadoNICODEMO, M. L. F.; SILVA, V. P. da; THIAGO, L. R. L. de S.; GONTIJO NETO, M. M.; LAURA, V. A. Sistemas silvipastoris - introdução de árvores na pecuária do Centro-Oeste brasileiro. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2004. 37 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 146).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais.

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15.Imagem marcado/desmarcadoPAIVA, R. M.; SCHATTAN, S.; FREITAS, C. F. T. de. Setor agricola do Brasil: comportamento economico, problemas e possibilidades. Sao Paulo: EDUSP, 1976. 442p.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte... Mostrar Todas

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16.Imagem marcado/desmarcadoPASSO, D. P.; CASTRO, K. B. DE; MARTINS, E. de S.; GOMES, M. P.; BRAGA, A. R. dos S.; LIMA, L. A. DE S.; CARVALHO JUNIOR, O. A.; GOMES, R. A. T. Caracterização geomorfológica do município de São Desidério, BA, Escala 1: 50.000. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2010. 29 p. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 283).

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.

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17.Imagem marcado/desmarcadoPASTRE, A. C.; TEODORO, K. B. R.; TEIXEIRA, E. M.; CORREA, A. C.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M. Biodegradação de blendas de amido termoplástico/policaprolactona com nanofibras de sisal. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 383-386. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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18.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA FILHO, I. A. (ed.). A cultura do milho-verde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2008. 61 p. (Coleção Plantar, 59).

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças... Mostrar Todas

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19.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, G. P. Oiticica. Boletim Técnico IPEANE, n. 18, p. 47-49, 1963. 3 p.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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20.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, M. J.; PINHEIRO, J. E. L.; PINHEIRO, P. B. V.; LINO, S. C. DE O.; PARENTE, M. M. V.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de. Avaliação da lignina obtida das vagens da algaroba como inibidor de corrosão em aço carbono 1010 em HCl 0,5 mol L-1. In: ENCONTRO NORDESTE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE POLÍMEROS, 3., 2016, Fortaleza. Anais. Fortaleza: ABPOL-NE, 2016. p. 137-141.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  25/02/2022
Data da última atualização:  25/02/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  KOTHARI, K.; BATTISTI, R.; BOOTE, K. J.; ARCHONTOULIS, S. V.; CONFALONE, A.; CONSTANTIN, J.; CUADRA, S. V.; DEBAEKE, P.; FAYE, B.; GRANT, B.; HOOGENBOOM, G.; JING, Q.; VAN DER LAAN, M.; SILVA, F. A. M. da; MARIN, F. R.; NEHBANDANI, A.; NENDEL, C.; PURCELL, L. C.; QIAN, B.; RUANE, A. C.; SCHOVING, C.; SILVA, E. H. F. M.; SMITH, W.; SOLTANI, A.; SRIVASTAVA, A.; VIEIRA JÚNIOR, N. A.; SLONE, S.; SALMERÓN, M.
Afiliação:  KRITIKA KOTHARI, UNIVERSITY OF KENTUCKY; RAFAEL BATTISTI, UFG; KENNETH J. BOOTE, UNIVERSITY OF FLORIDA; SOTIRIOS V. ARCHONTOULIS, IOWA STATE UNIVERSITY; ADRIANA CONFALONE, UNIVERSIDAD NACIONAL DEL CENTRO DE LA PROVINCIA DE BUENOS AIRES; JULIE CONSTANTIN, UNIVERSITÉ DE TOULOUSE; SANTIAGO VIANNA CUADRA, CNPTIA; PHILIPPE DEBAEKE, UNIVERSITÉ DE TOULOUSE; BABACAR FAYE, INSTITUT DE RECHERCHE POUR LE D ́EVELOPPEMENT (IRD) ESPACE-DEV; BRIAN GRANT, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA; GERRIT HOOGENBOOM, UNIVERSITY OF FLORIDA; QI JING, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA; MICHAEL VAN DER LAAN, UNIVERSITY OF PRETORIA; FERNANDO ANTONIO MACENA DA SILVA, CPAC; FÁBIO RICARDO MARIN, ESALQ/USP; ALIREZA NEHBANDANI, GORGAN UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCE; CLAAS NENDEL, University of PotsdaM, Leibniz Centre for Agricultural Landscape ResearcH; LARRY C. PURCELL, UNIVERSITY OF ARKANSAS; BUDONG QIAN, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA; ALEX C. RUANE, NASA GODDARD INSTITUTE FOR SPACE STUDIES; CÉLINE SCHOVING, UNIVERSITÉ DE TOULOUSE, TERRES INOVIA; EVANDRO H. F. M. SILVA, ESALQ/USP; WARD SMITH, AGRICULTURE AND AGRI-FOOD CANADA; AFSHIN SOLTANI, GORGAN UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RE-SOURCES; AMIT SRIVASTAVA, UNIVERSITY OF BONN; NILSON A. VIEIRA JÚNIOR, ESALQ/USP; STACEY SLONE, UNIVERSITY OF KENTUCKY; MONTSERRAT SALMERÓN, UNIVERSITY OF KENTUCKY.
Título:  Are soybean models ready for climate change food impact assessments?
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  European Journal of Agronomy, v. 135, 126482, Apr. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.eja.2022.126482
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract. An accurate estimation of crop yield under climate change scenarios is essential to quantify our ability to feed a growing population and develop agronomic adaptations to meet future food demand. A coordinated evaluation of yield simulations from process-based eco-physiological models for climate change impact assessment is still missing for soybean, the most widely grown grain legume and the main source of protein in our food chain. In this first soybean multi-model study, we used ten prominent models capable of simulating soybean yield under varying temperature and atmospheric CO2 concentration [CO2] to quantify the uncertainty in soybean yield simulations in response to these factors. Models were first parametrized with high quality measured data from five contrasting environments. We found considerable variability among models in simulated yield responses to increasing temperature and [CO2]. For example, under a + 3 °C temperature rise in our coolest location in Argentina, some models simulated that yield would reduce as much as 24%, while others simulated yield increases up to 29%. In our warmest location in Brazil, the models simulated a yield reduction ranging from a 38% decrease under + 3 °C temperature rise to no effect on yield. Similarly, when increasing [CO2] from 360 to 540 ppm, the models simulated a yield increase that ranged from 6% to 31%. Model calibration did not reduce variability across models but had an unexpected effect on modifying yield res... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  AgMIP; Agricultural Model Intercomparison and Improvement Project; Impacto das mudanças climáticas; Legume model; Model calibration; Model ensemble; Modelos de soja; Temperature Atmospheric CO2 concentration.
Thesagro:  Glycine Max; Soja; Temperatura.
Thesaurus NAL:  Models; Soybeans; Temperature.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232002/1/AP-Soybean-models-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
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CPAC37245 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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